Sezona je šljiva….  Ovo divno, izuzetno zdravo, ukusno i vrlo povoljno voće je preplavilo pijačne tezge, a mi Vam donosimo recept za brzu, zdravu, dijetalnu, vegansku poslasticu koju će obožavati vaši ukućani! Potrebni sastojci (4 porcije):
  1. 6 većih šljiva (prepoloviti I izvaditi košticu)
  2. 2 pune supene kašike FIELD OF GOLD sirovog bagremovog meda
  3. 250 gr mascarpone sira (za extra light varijante možete korititi Ella sir ili rikotu)
  4. 1 supena kašika krupno seckanih pistaća
  Način pripreme: U zagrejanu rernu na 160 stepeni ubacite pleh sa pravilno poređanim polutkama šljiva koji ste prethodno namazali puterom. Šljive prelijte kašikom sirovog meda I pecite 15 min dok ne omekšaju. Rasporedite preostali med i pecite još 5 min. Serviranje: U Svaki tanjir rasporedite fino umešani maskaropne sir i odozgo  servirajte šljive. Prelijte izdašno “sokom” od pečenih šljiva i meda a potom pospite krupno seckane pistaće. Vreme pripreme: 20 min  ;   energetska vrednost 200 kcal/porcija ; gluten free; vegeterijanska poslastica (vegetarian)
Tags: