Field of Gold – Vrcani bagremov med

дин. 100.00дин. 1,800.00

„FIELD OF GOLD“ 100% PREMIUM SIROVI BAGREMOV MED

дин. 1,800.00
дин. 900.00
дин. 500.00
Pročitajte jošдин. 100.00

Nema na zalihama

Compare

Opis

Pomislite… Kako izgleda sreća? … Kako miriše sreća?… Odakle vam dolazi … Sreća? Naša je sreća prefinjena i nežna, miriše na proleće, miriše na zdravlje… Dolazi nam iz suncem okupane ljubovije, umivena smaragdnim valovima drine… Naše pčele za vas sakupljaju sreću, „field of gold“, prirodni, sirovi bagremov med. S pravom jedan od najcenjenih u svetu, od ostalih monoflornih vrsta meda, izdvaja se po svojoj izuzetnj aromi i teksturi. Iako spada među najskuplje vrste meda, to nikako nije slučajno! Pored toga što tražnja za njim višestruko nadmašuje ponudu, da bismo svake godine uživali u njegovim izuzetnim svojstvima potrebno je uklopiti nekoliko aspekata. Kako se njegovo cvetanje dešava rano u maju, pčelinja društva još uvek nisu na piku svoje organizacije i snage, te im je potrebna brižljiva nega, koja je, sama po sebi, skopčana sa dodatnim rizicima i troškovima. Tzv “loše godine” urokuju deficit bagremovog roda i u narednim sezonama, a uz to je neophodna i optimalna klima, ni previše vlažna a ni previše sušna. Sreća je varljiva…

Ah, kako opisati bagremov med?!

Ostavlja ukus topline, bezbrižnosti i stidljive slasti dugo nakon što se poput tečnog zlata slije niz vaše grlo. Zbog jedinstvenog sastava krase ga unikatna svojstva i gotovo nikada ne kristališe, varirajući u boji od gotovo prozirne do zelenkasto žućkaste… Često nam ulepšava jutra i krasi trpeze. Divno se slaže sa svežim voćem, ali i starim sirevima… Njime sladite čajeve bez bojazni da će izmeniti aromu vašeg omiljenig napitka. Naše ga majke prosto obožavaju… No, pored prefinjene arome, prirodni sirovi bagremov med ima izuzetna apiterapijska svojstva:
  1. Zbog niskog sadržaja saharoze i niskog glikemijskog indeksa, možemo reći da je ovaj med najpogodniji za dijabetičare, a po nekim studijama, svojim enzimskim delovanjem redukuje nivo šećera u krvi. Preporučuje se konzumacija naročito dijabetičarima na insulinu sa loše regulisanim insulinskim statusom te čestim hipoglikemijskim krizama, obzirom da na optimalan nančin balansira nivo glukoze u serumu, a pri peroralnom uzimanju gotovo se trenutno resorbuje u krv!
  2. Izvanredan je čistač jetre i organizma u celini! Stimuliše metabolizam i ima blago diuretičko delovanje
  3. Sadrži potenetne antioksidante, flavonide, polifenolna jedinjenja (galna kiselina) i druge fitonutritijentne, koji deluju tako što ćelije našeg organizma štite od slobodnih radikala preventirajući nastanak bolesti povezanih sa starenjem (“eliksir mladosti”, antikancersko dejstvo i antiproliferativno dejstvo na tumorske ćelije)
  4. Pomaže oslobađanje psihofizičkog akumuliranog stresa

Produžava nam životni vek

Bonus savet! Probajte da ga svakodnevno izjutra konzumirate sa vodom, mlekom ili jogurtom   osećaćete se svežije i imati energije za sve vrste psihofizičkih izazova koji se danas nameću savremenom čoveku.
  1. Vrhunska nega kože, tretman akni, dermatitisa, a zbog jakog antiseptičnog efekta i u tretmanu konjunktivitisa, neurodermatitisa i infekcija usne šupljine( sirovi bagremov med ima nizak ph (oko 3,5) zbog čega je hostilna sredina za rast i razvoj bakterija, te je pored njegovog antibakterijskog sistemskog učinka, vrlo dobro poznato i njegovo lokalno delovanje u formi obloga i melema)
  2. Pomaže u redukciji telesne mase (obiluje enzimima i fruktozom zbog čega se na specifičan način metaboliše u organizmu)
  3. Jača imuni sistem, fantastičan u tretmanu upale grla, bronhitisa, laringitisa, pušačkog kašljai uopšte, svih bolesti koje se dovode u vezu sa respiratornim traktom!
  4. Zbog minimalnog sadržaja polena, pored medljikovca najmanje alregen je med, te je pogodan za osobe koje pate od polenskih alergija!
  5. Kao i druge vrste meta, nezamenljiv je izvor ugljenih hidrata za osobe sa problemima sa varenjem (gastritis, čir) i druge bolesti organa za varenje.
  6. Dokazano stimuliše moždanu aktivnost, pa je blagotvoran za  osobe izložene visokim umnim izazovima…
I za kraj… imajte u vidu da bagremov med nije ni jednostavno ni jeftino odnegovati! Prirodni, sirovi bagremov med stoga ima određenu cenu i svaka niža cena bi trebalo da vam pobudi sumnju da se verovatno ne radi o pravom medu. Bagremov med je najlakše falsifikovati! I najisplativije! Pazite na svoje zdravlje i samo tako ćete uživati u njegovom izvanrednom ukusu i lekovitim svojstvima! Sirovi bagremov med “ field of gold” čuva u sebi sva fantastična svojstva ovog, s pravom toliko cenjenog “tečnog zlata” .