O nama

Priča o nama seže s početka 20. veka, iz prkosne i gorde Hercegovine, iz sela Panik pokraj Bileći, u uljaniku pradeda Đoka sa tridesetak trmki, namenjenih pre svega za ishranu osamnaestočlane porodice… jer… u to se vreme znalo: “Samo ko ima pčele, pravi je domaćin…”.

Pod okriljem božanskog mira manastira Dobrićevo, ređale su se bogate paše vresa, zanoveti, drača,…

Generacije naše porodice odnegovane na ljubavi prema prirodi i poštovanju porodičnih tradicija utkale su pradedovu ljubav prema pčelama u svoju svakodnevnicu i viziju savremenog pčelarstva.

Naš pčelinjak danas broji oko 160 košnica koje nam daruju proizvode u kojima i Vi možete uživati:

Za svaku vrstu meda, selimo pčele u medonosna područja, te tako prvo vrcanje imamo u okolini Bečeja na poljima organske uljane repice, potom bagrema na Fruškoj Gori a zatim i u bajkovitim predelima Ljubovije, kestena sa Javorka,  preko lipe sa Fruške Gore (manastir Đipša) , suncokreta sa bašaidskih polja do šumskog meda u vrbovim šumama iz doline Tise…

Smeštaj pčelinjaka od esencijalne je važnosti!

Pčele držimo udaljene od bilo kakvih saobraćajnica i industrije, na područjima gde se zemljište gotovo ne obrađuje i na strogo kontrolisanom tlu.

Med, polen, pergu, propolis, matični mleč i pčelinji vosak, koje prodajemo, proizvodimo sami na našim pčelinjacima, te time garantujemo za kvalitet svih proizvoda. Obzirom da nam je vrhunski kvalitet naših proizvoda prioritet, ponekad se neki od njih jednostavno rasprodaju te mogu biti  nedostupni potrošačima određeni deo godine.

Naša je želja i obaveza da vam pružimo najzdravije i najkvalitetnije! 

Naše pčele prezimljavaju isključivo na medu koje su same sakupile, ne prihranjujemo ih šećernim sirupom čime je sprečena mogućnost kontaminacije meda konzumnim šećerom.

Generacije lekara u našoj porodici svojim su znanjem nesebično doprineli spravljanju posebnih, apsolutno prirodnih i ekoloških rastvora koje koristimo u tretiranju pčela protiv bolesti.
Med vrcamo tek kada sazri u košnici, odnosno kada pčele izventiliraju sav višak vlage te ga poklope, tako da se ne može pokvariti. Zato je naš med jako gust i ima minimalne količine vode.

Pčele razrojavamo sami, a selekcijskim uzgojem matica dobijamo kvalitetnije i otpornije pčele na sve spoljašnje uticaje.

Kompletnu analizu našeg meda radi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Miloš Bokić, u svojim dvadesetim godinama preuzeo je pčelinjak svog dede od desetak košnica. Beskrajnim entuzijazmom, inovativnošću, upornošću i znanjem  došao je do svog malog carstva od 160 košnica iz kojih brižljivim odabirom lokacija pčelinjaka dobija najkvalitetniji, najčistiji prirodni med. Nepopravljivi zaljubljenik u Prirodu i sva njena živa bića…

Aleksandra Bokić, od malena sa prstima u medu. Najmlađi i najvredniji član našeg gazdinstva, koji je na najbolji način iskoristila znanja iz marketinga stečena u velikim i uspešnim kompanijama u kojima je radila. Prepoznavši potrebe savremenog čoveka, sjedinila ih sa porodičnom tradicijom postavši jedan od tvoraca našeg koncepta “HONEY BEE GOOD” .

_BRC1942

Dr. Jelena Bokić, brižni lekar u Hitnoj Pomoći, pomoćnik za oblast transplantacije organa u Upravi za Biomedicinu i idejni tvorac koncepta “HONEY BEE GOOD!”. Susrećući se svakodnevno sa ljudima koji imaju samo jednu želju, a to je: da ozdrave, da vrate svoje bližnje makar na kratko, prepoznaje esencijalni značaj prevencije u zdravstvenoj kulturi našeg stanovništva ali i uvođenja zdravih stilova života.

O NAMA 2.

Honey Bee Good

je odnegovan u okrilju poljoprivrednog gazdinstva Bokić. U pitanju je dosanjan san jedne porodice da i u današnje vreme sveprisutnog zagađenja i loših životnih navika, našem čoveku ponudimo apsolutno prirodne, neprerađene proizvode. Oni će vam darovati vam snagu da stvorite nove, kvalitetnije navike, odnegujete nove tradicije, osetite više ljubavi.

Na ovim se postulatima bazira naš koncept “Honey Bee Good!” koji podrazumeva izbacivanje konzumnog šećera iz svakodnevne upotrebe. Osnovna ideja je pravilno korišćenje i konzumiranje isključivo prirodnog, neprerađenog , negrejanog, sirovog meda, koji je istinska blagodet za vaš organizam.

Pažljivom selekcijom sirovina iz našeg pčelinjaka i lekovitog bilja za vas smo napravili posebne mešavine, koje ciljano deluju na određene organske sisteme. Takođe, osmislili smo premium liniju kozmetike za negu kože, koja će od spolja upotpuniti novi koncept negovanja vašeg tela i duha.

Za kraj, želimo da naglasimo, da očekujemo vaša pitanja i sugestije. Želimo da razbijemo sve mitove i predubeđenja koja imate o medu, proizvodima “iz košnice”, o njihovoj upotrebi i benefitima po vaše zdravlje.
Pozovite!
Pošaljite mail!
Pitajte sve što vas zanima!

S ljubavlju za vas proizvode pčele

Vaš Honey Bee Good!

Poljoprivredno gazdinstvo Bokić