Priča o nama seže s početka 20. veka, iz prkosne i gorde Hercegovine, iz sela Panik pokraj Bileći, u uljaniku pradeda Đoka sa tridesetak trmki, namenjenih pre svega za ishranu osamnaestočlane porodice… jer… u to se vreme znalo: “Samo ko ima pčele, pravi je domaćin…”.
Pod okriljem božanskog mira manastira Dobrićevo, ređale su se bogate paše vresa, zanoveti, drača,…
Generacije naše porodice odnegovane na ljubavi prema prirodi i poštovanju porodičnih tradicija utkale su pradedovu ljubav prema pčelama u svoju svakodnevnicu i viziju savremenog pčelarstva.
Naš pčelinjak danas broji oko 160 košnica koje nam daruju proizvode u kojima i Vi možete uživati:
- Prirodni sirovi vrcani med ( repica i divlje voće, bagrem, lipa, suncokret, kesten, livadski i šumski med )
- Med u saću, polen, pergu, propolis ali i dragocene sirovine za naše proizvode na bazi meda i matičnog mleča
- Premium mešavine sirovog meda i komponenti organskog porekla za ciljano delovanje na specifična oboljenja.
- Premium kozmetičku liniju na bazi matičnog mleča.
Za svaku vrstu meda, selimo pčele u medonosna područja, te tako prvo vrcanje imamo u okolini Bečeja na poljima organske uljane repice, potom bagrema na Fruškoj Gori a zatim i u bajkovitim predelima Ljubovije, kestena sa Javorka, preko lipe sa Fruške Gore (manastir Đipša) , suncokreta sa bašaidskih polja do šumskog meda u vrbovim šumama iz doline Tise…
Smeštaj pčelinjaka od esencijalne je važnosti!
Pčele držimo udaljene od bilo kakvih saobraćajnica i industrije, na područjima gde se zemljište gotovo ne obrađuje i na strogo kontrolisanom tlu.
Med, polen, pergu, propolis, matični mleč i pčelinji vosak, koje prodajemo, proizvodimo sami na našim pčelinjacima, te time garantujemo za kvalitet svih proizvoda. Obzirom da nam je vrhunski kvalitet naših proizvoda prioritet, ponekad se neki od njih jednostavno rasprodaju te mogu biti nedostupni potrošačima određeni deo godine.
Naša je želja i obaveza da vam pružimo najzdravije i najkvalitetnije!
Naše pčele prezimljavaju isključivo na medu koje su same sakupile, ne prihranjujemo ih šećernim sirupom čime je sprečena mogućnost kontaminacije meda konzumnim šećerom.
Generacije lekara u našoj porodici svojim su znanjem nesebično doprineli spravljanju posebnih, apsolutno prirodnih i ekoloških rastvora koje koristimo u tretiranju pčela protiv bolesti.
Med vrcamo tek kada sazri u košnici, odnosno kada pčele izventiliraju sav višak vlage te ga poklope, tako da se ne može pokvariti. Zato je naš med jako gust i ima minimalne količine vode.
Pčele razrojavamo sami, a selekcijskim uzgojem matica dobijamo kvalitetnije i otpornije pčele na sve spoljašnje uticaje.
Kompletnu analizu našeg meda radi Institut za javno zdravlje Vojvodine.