Miss Sunshine – Vrcani suncokretov med 250g

дин. 450.00

„MISS SUNSHINE“ 100% PREMIUM SIROVI SUNCOKRETOV MED

Compare
Kategorija:

Opis

Divni, skromni pratilac sunca, suncokret je u našim krajevima jedna od najbolje znanih biljaka. S početka jula, naše plodne ravnice prekriju blistavi zasadi ove, čoveku toliko korisne kulture. No, razmaženi njegovom sveprisutnošću, naši ljudi, dugo godina unazad, previđaju superiornost suncokretovog meda. U odnosu na druge monoflorne vrste, retko za njim posežući kada traže nešto zdravo za svoju porodicu i sebe. Tako doduše ne misle u japanu, gde je od 2003. Godine kao obligatoran aspekt ishrane u školama, priopisan obavezan unos meda u količini od 50 gr dnevno. Preko 50% tog unosa je upravo suncokretov med! Suncokretov med je jedinstvene, intenzivno žute boje. Krasi ga sveža, floralno-voćkasta, nežna aroma, umerene slatkoće, bez prizvuka gorčine u završnici ( po čemu ćete i razlikovati sirovi suncokretov med u odnosu na plagijate). Zbog izuzetno visokog sadržaja polena a niskog sadržaja saharoze, potpuna kristalizacija suncokretovog meda dešava se brzo, već 3 do 6 nedelja nakon vrcanja, dajući fine sitne kristale koji se duže  tope u ustima i miluju nepce svojom bogatom aromom. Za suncokretov med, slobodno možemo reći da, što je brži proces kristalizacije, to je med nutritivno vredniji.

U apiterapiji suncokretov med ima važno mesto:

  1. Ovo je vrsta meda koja se, možda i najviše od strane lekara, preporučuje deci i starijoj populaciji. Pre svega zbog njihovih energetskih potreba, kao i snažnog imunomodulatornog i imunostimulišućeg dejstva koje ima.
  2. Obilje enzima iz polena a nizak procenat saharoze, čini ga blagorodnim za digestivni trakt. Pre svega kod problema sa lošim varenjem, gasovima i nadutošću, te kod inflamatornih bolesti creva (kronova bolest i ulcerozni kolitis).
  3. Zbog visokog sadržaja antioksidanasa preporučuje se kod svih vrsta nazeba i gripa. Redukuje simptome kao što su kašalj, gušobolja, hipersekrecija.
  4. Pomešan sa vodom ili sokom od aloe vere i ispiranjem ciljanih površina ovom mešavinom tretiraju se različite vrste dermatitisa, rinitisa, sinuzitisa, te se ubrzava zaceljivanje rana.
Od suncokretovog meda pravi se maska koja potpomaže rast kose. Imajte u vidu kada, sledeći put sa nepoverenjem budete gledali u ovu teglu zlatno žute boje, da je “miss sunshine” sirovi, negrejani, nefiltrirani i neprocesuirani suncokretov med, blagodet, koju ste dužni da pružite svom organizmu. Dozvolite da do svake vaše ćelije dospeju vitamini, minerali, aminokiseline i slasti iz ove božanske namirnice.