Forest Mistery – Vrcani šumski med 250g

дин. 650.00

„FOREST MYSTERY“ 100% PREMIUM SIROVI ŠUMSKI MED

Compare
Kategorija:

Opis

Zastanite na tren… Zamislite da ste na obali tise… Sunce miluje mirnu površinu vode… Melodičnu tišinu remeti samo baršunasti šapat zatalasane vrbove šume… Stari alas u čamcu čeka… Strpljivo i mirno… Baš u ovoj lepoti, naše pčele skupljaju medljiku, spremajući za vas, jedan od najvrednijih dragulja koji je priroda mogla da iznedri – sirovi šumski med. Izuzetno redak, svuda u svetu, te tako i kod nas, predstavlja izvanrednu poslasticu, kako za istinske sladokusce, tako i za one u potrazi za superhranom koja će ih izlečiti od starih i sprečiti pojavu novih bolesti. Ne bez razloga, možda i najcenjeniju vrstu meda, krase brojne karakteristike po kojima se razlikuje od cvetnog meda. Za početak, šumski med nastaje tako što naše pčele sakupljaju medljiku koju proizvode biljne vaši iz vrste tuberolachnus salignus sišući biljne sokove vrbe iz doline tise. Naš šumski med stoga obiluje aminokiselinama a oskudeva u šećeru!  Zbog znatno nižeg sadržaja glukoze, a visokog procenta minerala, gotovo nikada ne kristalizuje! Sadrži više minerala, vitamina i antioksidanasa od cvetnog meda, zbog čega ima jače antibakterijsko i protektivno dejstvo. Zbog specifičnog mineralnog sastava, uvek je karakterisitčnog intenzivnog ukusa sa dominantnim drvenastim notama, kroz koje provejavaju tople arome sirovog kakaa, smole i suvog voća, bez očekivane gorčine u završnici. Umesto toga, na nepcu još dugo možemo osetiti marcipan i karamelu. Njegova ekscentričnost dovela ga je na pijedestal u kuhinjama najcenjenijih svetskih kuvara koji ga rado koriste u različitim kombinacijama jela od mesa i sireva.

Kada govorimo o šumskom medu, ulazimo u jednu sasvim novu dimenziju

kako u nutritivnom tako i u medicinskom smislu, zbog čega potražnja za šumskim medom daleko nadmašuje njegovu dostupnost uprkos relativno visokoj ceni. Ona je uzrokovana pre svega, velikom varijabilnošću u pogledu količine ovog meda koju možemo dobiti u godini. Možda se upravo tu priroda najhirovitije poigrala sa pčelarima, te su kvalitet i kvantitet šumskog meda uslovljeni kako klimatskim tako i brojnim drugim faktorima koji utiču na njegov prinos. Završite ovo naše malo putovanje kroz mirisni svemir, mišlju da za sebe zaslužujete najbolje! Nešto zaista premium! Utonite u svet savršene kombinacije ukusa i lekovitosti:
  1. Širok spektar antibakterijskog delovanja (daleko efikasniji od svih vrsta cvetnog meda u borbi protiv uzročnika respiratornih infekcija!!!)
  2. Nizak glikemijski indeks (izuzetno pogodan za osobe na posebnom higijensko-dijeteskom režimu ishrane!)
  3. Umirujuće i antiinflamatorno svojstvo (lokalno i sistemski) kao i tonizirajući efekat na ceo organizam.
  4. Bogatsvo vitaminima, mineralima i aminokiselinama (vitamin c, piridoksin – vit b6, pantotenska kiselina – vit b5, niacin, riboflavin, tiamin, gvožđe, selen, cink, magnezijum, kalijum…)
  5. Visok sadržaj antioksidanasa (istinski je eliksir mladosti i prava blagodet za kožu bilo da ga nanosite u vidu maske, bilo svakodnevno kroz ishranu!)
  6. Ne sadrži polen pa je pogodan za osobe sa alergijama na polen medonosnih biljaka. Takođe, kašika dnevno šumskog meda u sezoni alergija pomaže u njihovom suzbijanju.
Verujemo da ste još mnogo toga čuli o blagorodnosti sirovog šumskog meda, i verujte, sve je istina! I mnogo više od toga. Potrudili smo se da zajedno sa našim pčelama prikupimo, i pred vas iznesemo, med koji je apsolutno neprpocesuiran, negrejan, ručno pakovan u najstrožim higijenskim uslovima, jer, verujemo da zaslužujete najbolje!