Riba na jelovniku je nesto sto će Vam preporučiti ne samo svaki lekar, već i svaki sladokusac i gurman. Dobro i kvalitetno spremljen losos odlicna je poslastica za celu porodicu ali I prava imuno-nutritivna bomba za organizam…. Mi Vam donosimo losos na “naš” način, mi Vam donosimo “Medeni losos”.   Sastojci:
  1. 1 veliki filet lososa
  2. 1 limun, tanko narezan, plus sok od 1 srednjeg limuna (oko 3 kašike)
  3. 50 ml susamovog ulja (ili 100 ml otopljenog putera)
  4. 4 supene kašike sirovog suncokretovog meda MISS SUNSHINE
  5. 3 čena belog luka
  6. Svež bosiljak i vlašac po ukusu
  7. So i biber
Prvo ukljućimo rernu da se zageje do 250 stepeni. Za to vreme položite lososa na foliju, po njemu pospite malo soli i bibera (po ukusu). Kriške limuna koje ste prethodno pripremili stavite pod rubove lososa. Zavijte rubove folije ali ne pokrivajte ribu. U praznu posudu dodajte istopljeni puter, sok od limuna, med, beli luk, isckani vlašac I listove bosiljka i dobro promešajte. Sipajte dobijenu smesu preko ribe, a potom savijte ostatak folije preko lososa, te položite u rernu i pecite 15 minuta. Nakon petnaest minuta izvadite činiju iz rerne te povucite rubove folije da otkrijete površinu lososa i pecite još 5-7 minuta. Kada je riba gotova, servirajte je na tanjir, ukrasite svežim biljem i crnim biberom po želji, pa poslužite. Ostajte nam zdravo! Vaš Honey  Bee Good      
Tags: